Deze ervaring heeft me enorme faalangst bezorgd [...] dat ik niet thuis hoorde op AMFI en er absoluut niet bij paste.

Deze ervaring heeft me enorme faalangst bezorgd [...] dat ik niet thuis hoorde op AMFI en er absoluut niet bij paste.

Mijn eerste jaar op AMFI ging ik heel naïef en zonder bijzondere verwachtingen in, meteen werd het competitie gevoel hoog gehouden door natuurlijk nieuwe studenten die het goed wilden doen maar ook docenten die dit zeker in stand hielden. Inspiratieboek heeft gezorgd voor een dieptepunt bij mij. Dit project was ongetwijfeld een van de meest stressvolle ervaringen. Er werd een concurrerende sfeer in stand gehouden ook door de docent. Ik heb dit project niet gehaald. Ik heb twee nachten niet geslapen omdat ik zo onmogelijk veel moest doen voor dit project.

Toen ik mijn feedback moment had samen met een paar andere studenten die het niet gehaald hadden pakte de docent, mijn boek, hield het voor me en zei 'vind je dit nou mooi?".

Een boek waar ik hard aan had gewerkt, twee nachten niet voor had geslapen en trots was met hoe hij er uiteindelijk uitzag. Ik wist niet wat ik hier op moest antwoorden en ontving vervolgens mijn feedback. Deze feedback heb ik verwerkt en toen opnieuw ingeleverd. Hier gaf ze mij compleet andere feedback op en heeft ze mijn nog een keer laten zakken. Dit is nog 2 keer gebeurt tot ik al halverwege mijn tweede jaar zat en het druk had met andere projecten die op dat moment wel goed gingen. Het project bestond toen niet eens meer en ze bleef me elke keer onredelijk en compleet anders beoordelen dan de keren ervoor.

Deze ervaring heeft me enorme faalangst bezorgd en mij het eerste en begin tweede jaar het idee gegeven dat ik niet thuis hoorde op AMFI en er absoluut niet bij paste.

Ook de competitie sfeer die er hangt is altijd alleen maar erger geweest door docenten die teksten uitspraken als: als je dit nu al te heftig vindt kan je maar beter wat anders gaan doen. Vaak heb ik hulp willen vragen of aan willen geven dat ik iets moeilijk vond en er graag wat extra uitleg over zou willen. Nooit heb ik me op mijn gemak gevoeld om dit daadwerkelijk te doen en dit kan ik bevestigen voor veel meer medestudenten. Dit heeft me een enorm eenzaam gevoel gegeven en het idee dat ik simpelweg niet goed genoeg was. Op het AMFI is geen ruimte voor een veilig gevoel en naar een docent stappen als je je alleen voelt in je proces en een beetje hulp wilt, je doet mee met de competitieve cultuur of je stapt er maar uit.