De kritiek van docenten die 80% veel verder ging dan zou mogen als docent of beter gezegd als ‘mens’ ging enorm ver.

De kritiek van docenten die 80% veel verder ging dan zou mogen als docent of beter gezegd als ‘mens’ ging enorm ver.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik getwijfeld heb om mijn verhaal te delen. Zo zullen er vast veel (oud)-studenten dit gevoel hebben op dit moment na het lezen van deze verhalen die zich af hebben gespeeld op AMFI. Ik heb met tranen in mijn ogen deze verhalen gelezen en het spookt al een paar dagen door mijn hoofd. Ik ben sinds twee jaar nu gestopt. Van klasgenootjes hoorde ik wekelijks over depressies tot in het aller heftigste aan toe. De druk lag zo enorm hoog. Tijdens mijn jaren op AMFI is nog wel eens een enquête gemaakt door een studente waarin ze aan het bestuur wilde aantonen dat de druk die AMFI oplegde een tol eisten aan vele studenten. Vragen met betrekking tot het schuldig voelen wanneer je eens iets leuks doet buiten school, hoe vaak je je wel eens depressief of down voelde in de week. De resultaten heb ik nooit gezien, maar vanuit mijn eigen klas waren er zo enorm veel mensen die er wekelijks helemaal doorheen zaten. En de druk bleven ze maar opvoeren..  Nu ik alles zo lees van iedereen herken ik de verhalen van de andere studenten; het missen van creativiteit, het plezier dat ik daar ooit in had is helemaal verdwenen. Zelfs het hele modevak waar ik van droomde heb ik met veel pijn afstand van genomen. En dat afschuwelijke gevoel dat je gefaald hebt, niet goed genoeg was voor het modevak en de opmerkingen van docenten die nog steeds door mijn hoofd spoken.

Ik heb er zo hard voor gevochten maar na jarenlang niet kunnen slapen ’s nachts, zo mager als een rietje ik kon niks meer eten van de stress, die eeuwige druk van presteren, de kritiek van docenten die 80% veel verder ging dan zou mogen als docent of beter gezegd als ‘mens’ ging enorm ver.

Geen steun of enige hulp tijdens je schoolperiode terwijl dit de jaren zijn die je als jong iemand zou moeten ontwikkelen. Ik hoop voor alle studenten, en dat zullen er enorm veel zijn dat zij kracht halen uit de verhalen van andere en eindelijk zien dat zij niet de enige waren.

Ik vind het oprecht geweldig dat je dit doet en ben blij dat deze verhalen nu niet meer weggestopt worden.